Hur man spårar besök på blädderboksidor av Google Analytics

Flip PDF Plus stöder Google Analytics, som är ett måste-verktyg för att du ska kunna samla in detaljerad statistik om din blädderbok så att du bättre kan förstå läsarens beteende och analysera trender.

Det låter dig se många saker som: hur ofta öppnades mina publikationer; hur ofta vissa sidor besöktes; vilka sidor var mest populära; vilka sidor spenderade mina besökare mest tid på; från vilka sidor lämnar mina besökare; från vilka länkar kom mina besökare till mig, etc. Du kan ta reda på vad som behöver förbättras på din blädderbok så att du kan hålla folk gå igenom din blädderbok hela vägen.

Innan du läser vidare, om du inte är säker på vilken version av din Google Analytics, kan du gå till webbplatsen nedan för att identifiera versionen av din Google Analytics: Universal Analytics VS Google Analytics 4

Om du vill veta hur man spårar besök på blädderboksidor av Google Analytics, så hjälper den här artikeln dig igång. Här är fem steg:

Steg 1: Skapa ditt Google Analytics-konto. #

Innan du använder Google Analytics bör du först registrera ett Google Analytics-konto. När du registrerar ett Google Analytics-konto får du en speciell kod, och den koden kommer sedan att spåra besöksstatistiken för varje sida i din blädderbok.

Om du redan är en Google Analytics-användare behöver du inte skapa ett nytt konto för att övervaka statistiken i din blädderbok.

Gå sedan till https://analytics.google.com/ och logga in.

Om du är en Universal Analytics-användare klickar du på ditt konto. Spårnings-ID:t finns under kolumnen Egenskaper och appar.

Create your Google Analysis Account

Du kan också gå till [Administration]>[Spårningsinformation]>[Spårningskod]>Kopiera spårnings-ID

Copy the tracking ID

Om du är en Google Analytics 4-användare bör du

gå till [Administration]>[Dataströmmar]>Klicka på din Stream-URL>Kopiera mät-ID

Copy the tracking ID

Steg 2: Lägg till ditt Google Analytics ID i dina blädderböcker. #

Gå till [Design]>[Inställningar]>[HTML-inställningar]>[Google Analytics ID]

Infoga ditt Google Analytics-ID i Flip PDF Plus för att hjälpa till med spårning.

Add your Google Analytics ID

Steg 3: Ladda upp din blädderbok till din server. #

Händelsespårning är ett bra sätt att veta om din publik engagerar sig i dina blädderböcker och utför avsedda åtgärder.

Så om du vill se dina spårade händelser på Google Analytics bör du publicera din blädderbok som en HTML-version och sedan ladda upp hela utdatamappen till din egen server.

Du kan också publicera blädderboken som ett WordPress-plugin och bädda in det på WordPress-sidorna eller inläggen.

Var uppmärksam på detta: data som Google Analytics samlar in kan bara komma från en onlinelänk eller WordPress-plugin. Om du inte har en egen server kan du ladda upp din blädderbok till Flipbuilders moln, men du måste betala för extraavgiften.

När du har ställt in ditt Google Analytics-ID och laddat upp din blädderbok har du slutfört alla inställningar. Nu kan du kontrollera statistiken för dina blädderböcker på Google Analytics.

Steg 4: Kontrollera statistiken för dina blädderböcker #

Varje gång din publik har åtgärder som att klicka på knappen och spela upp ljudet, skickas händelsespårningskoden automatiskt till Google Analytics-servern. (Fullständig information om åtgärder och förklaringar finns i bilaga 1 i slutet av denna artikel.)

Statistiken som skickas från dina blädderböcker online är inte realtid i Google Analytics instrumentpanel. Det kan ha en fördröjning på 10 till 20 minuter.

Om du är en Universal Analytics-användare:

1. Gå till [Beteende]>[Händelser]>[Sidor] #

Under Sidor ser du alla webbadresser till din blädderbok och statistiken för varje händelse.

Check the statistics of your flipbooks

2. Hitta webbadressen till din blädderbok och klicka sedan på URL:en. Under evenemangskategorin ser du händelser som knapp och länk. #

Click the URL

3. Klicka på händelse, under dess händelseetikett kan du se alla element du vill spåra. #

Klicka till exempel på knappen händelse så ser du hur många gånger sidan har besökts. Om du klickar på länkhändelse kan du se hur många gånger länken klickades på.

Track event

Om du är en Google Analytics 4-användare:

Gå till [Rapporter]>[Livscykel]>[Engagemang]>[Evenemang]>Klicka på händelsenamnet>Välj parametern så kan du se detaljerad statistik för din blädderbok.

Google-Analysis-4

Steg 5: Spåra statistik för flera blädderböcker #

Om du vill spåra besöksdata för flera blädderböcker är det bättre att ställa in samma Google Analytics-ID. Det vill säga, alla blädderböcker delar samma Google Analytics-ID. Så när du vill spåra en specifik blädderbok behöver du bara kontrollera dess URL.

När du har konfigurerat Google Analytics för dina blädderböcker kan du utvärdera din blädderbokprestanda och få en inblick i hur din publik interagerar med ditt innehåll.

Ladda ner Bilaga 1