Hoe bezoeken op flipbook-pagina's door Google Analytics te volgen

Flip PDF Plus ondersteunt Google Analytics, een onmisbare tool waarmee u gedetailleerde statistieken over uw flipbook kunt verzamelen, zodat u het gedrag van de lezer beter kunt begrijpen en trends kunt analyseren.

Het laat je veel dingen zien, zoals: hoe vaak zijn mijn publicaties geopend; hoe vaak bepaalde pagina's zijn bezocht; welke pagina's het populairst waren; op welke pagina's brachten mijn bezoekers de meeste tijd door; vanaf welke pagina's vertrekken mijn bezoekers; van welke links kwamen mijn bezoekers naar mij, etc. Je kunt uitzoeken wat er verbeterd moet worden aan je flipbook, zodat je mensen de hele tijd door je flipbook kunt laten bladeren.

Voordat u verder leest, als u niet zeker weet wat de versie van uw Google Analytics is, kunt u de onderstaande website raadplegen om de versie van uw Google Analytics te identificeren: Universal Analytics versus Google Analytics 4

Als u wilt weten hoe u bezoeken op flipbook-pagina's door Google Analytics kunt bijhouden, dan helpt dit artikel u op weg. Hier zijn vijf stappen:

Stap 1: Maak uw Google Analytics-account aan. #

Voordat u Google Analytics gebruikt, moet u eerst een Google Analytics-account registreren. Zodra u een Google Analytics-account registreert, krijgt u een speciale code en die code houdt de bezoekstatistieken van elke pagina van uw flipbook bij.

Als u al een Google Analytics-gebruiker bent, hoeft u geen nieuw account aan te maken om statistieken in uw flipbook bij te houden.

Ga dan naar https://analytics.google.com/ en log in.

Als u een Universal Analytics-gebruiker bent, klikt u op uw account. De tracking-ID bevindt zich onder de kolom Eigenschappen en apps.

Create your Google Analysis Account

U kunt ook naar [Beheerder]>[Trackinginfo]>[Traceercode]>Kopieer de tracking-ID

Copy the tracking ID

Als u een Google Analytics 4-gebruiker bent, moet u:

ga naar [Beheerder]>[Gegevensstromen]>Klik op uw stream-URL>Kopieer de meet-ID

Copy the tracking ID

Stap 2: Voeg uw Google Analytics-ID toe aan uw flipbooks. #

Ga naar [Ontwerp]>[Instellingen]>[HTML-instellingen]>[Google Analytics-ID]

Voer uw Google Analytics-ID in Flip PDF Plus in om te helpen bij het bijhouden.

Add your Google Analytics ID

Stap 3: Upload je flipbook naar je server. #

Het bijhouden van gebeurtenissen is een geweldige manier om te weten of uw publiek uw flipbooks gebruikt en beoogde acties uitvoert.

Dus als u uw bijgehouden gebeurtenissen in Google Analytics wilt bekijken, moet u uw flipbook publiceren als een HTML-versie en vervolgens de hele uitvoermap uploaden naar uw eigen server.

U kunt het flipbook ook als WordPress-plug-in publiceren en insluiten op de WordPress-pagina's of -berichten.

Let hier goed op: de data die Google Analytics verzamelt kunnen alleen afkomstig zijn van een online link of de WordPress plugin. Als je geen eigen server hebt, kun je je flipbook uploaden naar de cloud van Flipbuilder, maar je moet wel betalen voor de extra kosten.

Nadat je je Google Analytics-ID hebt ingesteld en je flipbook hebt geüpload, heb je alle instellingen voltooid. Nu kunt u de statistieken van uw flipbooks bekijken in Google Analytics.

Stap 4: Bekijk de statistieken van je flipbooks #

Elke keer dat uw publiek acties uitvoert, zoals klikken op de knop en het afspelen van de audio, wordt de gebeurtenistrackingcode automatisch naar de Google Analytics-server verzonden. (Volledige details van acties en uitleg worden gegeven in bijlage 1 aan het einde van dit artikel.)

De statistieken die vanuit uw online flipbooks worden verzonden, zijn niet realtime in het Google Analytics-dashboard. Het kan een vertraging van 10 tot 20 minuten hebben.

Als u Universal Analytics-gebruiker bent:

1. Ga naar [Gedrag]>[Evenementen]>[Pagina's] #

Onder Pagina's ziet u alle URL's van uw flipbook en de statistieken van elk evenement.

Check the statistics of your flipbooks

2. Zoek de URL van uw flipbook en klik vervolgens op de URL. Onder de Evenementcategorie ziet u evenementen zoals de knop en de link. #

Click the URL

3. Klik op gebeurtenis, onder het gebeurtenislabel kunt u alle elementen zien die u wilt volgen. #

Klik bijvoorbeeld op de button event, dan zie je hoe vaak de pagina is bezocht. Als je op link event klikt, kun je zien hoe vaak er op de link is geklikt.

Track event

Als u een Google Analytics 4-gebruiker bent:

Ga naar [Rapporten]>[Levenscyclus]>[Verloving]>[Evenementen]>Klik op de naam van het evenement>Selecteer de parameter, dan kunt u de gedetailleerde statistieken van uw flipbook bekijken.

Google-Analysis-4

Stap 5: Volg de statistieken van meerdere flipbooks #

Als u bezoekgegevens van meerdere flipbooks wilt bijhouden, kunt u beter dezelfde Google Analytics-ID instellen. Dat wil zeggen dat alle flipbooks dezelfde Google Analytics-ID delen. Dus als u een specifiek flipbook wilt volgen, hoeft u alleen maar de URL ervan te controleren.

Nadat u Google Analytics voor uw flipbooks heeft ingesteld, kunt u de prestaties van uw flipbook evalueren en inzicht krijgen in hoe uw publiek omgaat met uw inhoud.

Downloaden Bijlage 1